Brazilia este unul dintre cei mai mari producători de cafea Arabica de plantație și, prin urmare, este considerată cea mai bună zonă pentru cafea. Acest lucru se datorează în principal faptului că se întinde pe trei zone climatice (ecuatorială, subtropicală și temperată) și astfel are condiții extraordinare pentru cultivarea arborilor de cafea Arabica.
Cafeaua este cultivată în Brazilia în multe plantații, iar soiurile de cafea au de obicei un gust moale și delicat și oferă multă varietate. În Brazilia, cafeaua de plantație din soiul Arabica este cultivată în special în mai multe variante (bourbon, murta, maragogip și botucato).
În prezent, cea mai mare provincie cultivatoare de cafea este regiunea Sao Paulo, care produce mai mult de jumătate din recolta de cafea din plantația mondială.
Arborii de cafea Arabica sunt cultivați fără umbrire și astfel fructele de cafea se pot coace uniform și, prin urmare, boabele de cafea au o calitate excepțională.
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare