Livrare gratuita la minim 3kg cafea comandata !

Cafea boabe Arabica Honduras

Cremossa
17,00 Lei 15,00 Lei

Țara de origine: Honduras
Soi: Catuai
Regiune: La Paz
Alt. înălțime: 1350 m
Note: Caise / Mere / Trandafir salbatic
Prelucrarea: Washed
BIO: Nu


 
Gramaj:
100
250
400
Rasnire:
In stoc

Durata de livrare: 1

Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: Honduras100 Ai nevoie de ajutor? 0747611149
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Cafeaua din Honduras este clasificată în funcție de altitudinea la care este cultivată, folosind un sistem similar cu cel folosit în țările vecine Guatemala și El Salvador.

Se numește SHG (Strictly High Grown) iar cafeaua produsă la 1.000-1.200 m se numește HG ( High Grown).
Institutul Național de Cercetare a Cafelei din Honduras, Instituto Hondureno del Café (IHCAFE), a fost înființat în 1970 pentru a ajuta cultivatorii să își îmbunătățească continuu calitatea culturilor prin înființarea de laboratoare de degustare a cafelei în toate zonele de creștere.

IHCAFE a desemnat șase regiuni de cafea în Honduras: Copan, Oparaca, Montesillos, Comayagua, El Paraiso și Agarta.
 

Povestea cafelei în HondurasCopan – Cafeaua în această regiune crește la altitudini între 1.000 – 1.700 m. Include zonele Copan, Ocotepeque și Santa Barbara. Cafelele din această zonă au aromă dulceagă, corp cremos și echilibrat și retrogust dulce.
Recolta: noiembrie – februarie

 

Povestea cafelei în HondurasOpalaca – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m și cuprinde zonele Santa Barbara, Intibuca și Lempira. Sunt cafele cu aciditate echilibrată, delicată, cu arome de struguri și mure și retrogust citric.
Recolta: noiembrie – februarie

 

Povestea cafelei în HondurasMontecillos – Cafeaua în această regiune crește la altitudini între 1.000 – 1.700 m. Include zonele La Paz, Comayagua și Santa Barbara și Intibuca. Cafelele au aromă fructată, dulce, aciditate intensă și corp catifelat. Au note de piersică și citrice și retrogust persistent.
Recolta: decembrie – martie

 

Povestea cafelei în HondurasComayagua – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.200 – 1.700m și cuprinde zonele Comayagua și Francesco Morazan. Cafelele de aici au arome dulci și fructate, corp cremos și o pronunțată aromă citrică.
Recolta: decembrie – martie

 

Povestea cafelei în HondurasEl Paraiso – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m. Include zonele El Paraiso, Choluteca și Francisco Morazan. Cafelele au aromă dulce și corp delicat, gust citric și retrogust persistent.
Recolta: decembrie – martie

 

Povestea cafelei în HondurasAgalta – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m. Include zonele Olancho, Yoro, Atlantida și Colon. Cafelele au aromă de caramel, cu gust de fructe tropicale și retrogust dulceag.
Recolta: decembrie – martie

 



Intensitatea
    
Aciditate
    
Prăjire
    
Boabe
    
Prelucrare
    
Informatii conformitate produs
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!