Copan – Cafeaua în această regiune crește la altitudini între 1.000 – 1.700 m. Include zonele Copan, Ocotepeque și Santa Barbara. Cafelele din această zonă au aromă dulceagă, corp cremos și echilibrat și retrogust dulce.
Recolta: noiembrie – februarie
Opalaca – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m și cuprinde zonele Santa Barbara, Intibuca și Lempira. Sunt cafele cu aciditate echilibrată, delicată, cu arome de struguri și mure și retrogust citric.
Recolta: noiembrie – februarie
Montecillos – Cafeaua în această regiune crește la altitudini între 1.000 – 1.700 m. Include zonele La Paz, Comayagua și Santa Barbara și Intibuca. Cafelele au aromă fructată, dulce, aciditate intensă și corp catifelat. Au note de piersică și citrice și retrogust persistent.
Recolta: decembrie – martie
Comayagua – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.200 – 1.700m și cuprinde zonele Comayagua și Francesco Morazan. Cafelele de aici au arome dulci și fructate, corp cremos și o pronunțată aromă citrică.
Recolta: decembrie – martie
El Paraiso – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m. Include zonele El Paraiso, Choluteca și Francisco Morazan. Cafelele au aromă dulce și corp delicat, gust citric și retrogust persistent.
Recolta: decembrie – martie
Agalta – Cafeaua din această regiune crește la atitudini între 1.100 – 1.700m. Include zonele Olancho, Yoro, Atlantida și Colon. Cafelele au aromă de caramel, cu gust de fructe tropicale și retrogust dulceag.
Recolta: decembrie – martie