Țara de origine: Peru
Soi: Caturra
Regiune: Cajamarca
Alt. înălțime: 900 - 1600 m
Note: Malt / Ciocolata neagra / Caramel
Prelucrarea: Washed
BIO: Nu
Cafeaua este cultivată în Peru încă din secolul al XVIII-lea. Majoritatea cafelei din plantație este cultivată în zonele împădurite de micii fermieri care cultivă frecvent cacao și coca.
Cu sprijin economic stabil și condiții economice, Peru este, fără îndoială, una dintre cele mai importante țări producătoare. Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cultivatorii de cafea este lipsa infrastructurii și, din acest motiv, guvernul pare să-și fi deplasat o mare parte din investiții către infrastructura rutieră. În același timp, eforturile guvernamentale vizează găsirea și dezvoltarea de noi zone potrivite pentru cultivarea cafelei, în special în regiunea Arabica de Nord.
Cele mai comune soiuri de cafea găsite în Peru sunt soiurile Arabica, cum ar fi Typica, Caturra și Bourbon. Aproximativ 90% din recolta anuală de cafea din Peru este produsă de aproximativ 120.000 de fermieri, a căror dimensiune medie a plantației este de aproximativ 2 hectare.