Țara de origine: Cuba
Soi: Bourbon
Regiune: Sierra Maestra
Alt. înălțime: 900 m
Note: Cacao / Ciocolata amaruie / Caramel
Prelucrarea: Washed
BIO: Nu
Producția de cafea în Cuba are o tradiție îndelungată, mai ales în zona montană Sierra Maestra. Cafeaua se produce aici din 1748 într-o întreprindere fondată de Jose Antonio Galabert. Se cultivă în serii mici și de la început a fost procesată manual, cu mici modificări. Cafeaua a fost extinsă în Cuba de fermierii francezi care se refugiaseră aici înaintea revoluției din Haiti. Regiunea Santiago și Guantanamo sunt pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
CULTIVAREA ȘI PRODUCȚIA DE CAFEA ÎN CUBA
În a doua jumătate a secolului XX, producția de cafea în Cuba a scăzut rapid din cauza influenței politice. Din exportul inițial de 20.000 de tone pe an a scăzut la 8.000 în prezent. Cafeaua se vinde în Cuba pe rație. Două uncii pe adult, o dată la două săptămâni. În ciuda scăderii cantității, cafeaua cubaneză câștigă popularitate în lume și reputația unui producător de top de cafea boabe unică. Pe piețele europene și asiatice, cafeaua cubaneză este considerată o adevărată experiență gourmet și o marfă foarte căutată.
Intensitatea
![]()
Aciditate
![]()
Prăjire
![]()
Boabe
![]()
Prelucrare
![]()